Tweede editie van Young Potential Boostcamp gelanceerd

Reinoud Schaatsbergen • 30 juli 2020
0 comments
0 likes

Julie Scherpenseel van het Gentse tech-bureau ML6 werd eerder dit jaar Young ICT Lady of the Year, een onderscheiding van het jaarlijkse event She goes ICT. Dat vormde voor haar de aanleiding om een oud project nieuw leven in te blazen: in het najaar start de tweede editie van het Young Potential Boostcamp.

Het project werd twee jaar geleden gestart door Ingrid Gonnissen, die in 2018 werd uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. Het programma staat jonge vrouwen bij in een carrière in de technologiesector met één-op-één advies. "Het is voor jonge vrouwen niet makkelijk om hun eerste stappen te zetten in de tech-industrie. Met het Young Potential Boostcamp geven we hen dan ook graag de extra ondersteuning om volop te kunnen groeien", aldus Scherpenseel.

De tweede editie van Young Potential Boostcamp vindt plaats van oktober 2020 tot februari 2021. Dat begint op 13 oktober met een Boostcamp Kick-off, waar vooraanstaande personen uit het bedrijfsleven keynotes zullen geven. Tijdens de kick-off krijgen deelnemers een mentor toegewezen, van wie ze vervolgens maandelijks ondersteuning krijgen. 

Geïnteresseerd? Vrouwelijke laatstejaarsstudenten of starters in de ICT kunnen zich inschrijven voor het Boostcamp. In september wordt bekendgemaakt welke veertig young potentials deel gaan nemen.