Combineer baan en opleiding met Be an engineer!

Reinoud Schaatsbergen • 16 juli 2020
0 comments
0 likes

Op zoek naar een baan én opleiding als technici? Met 'Be an engineer!' kan het. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt een deeltijdopleiding Engineering aan die je direct koppelt aan een baan. De opleiding wordt betaald door de werkgever waar je bij in dienst komt. 

Be an engineer! is erop gericht om het tekort aan technici te verminderen. De HvA werkt voor dit initiatief samen met toonaangevende bedrijven als Croonwolter&dros, Heijmans, Homij, Unica en Van Dorp. "Bedrijven hebben straks tien keer zoveel aanstormend techniek talent nodig. Het unieke aan deze campagne is dat we niet in hokjes denken en met elkaar een oplossing hebben bedacht. Iedereen, zowel hogeschool als bedrijven, doet mee en investeert hierin", zegt projectleider Tanja Hulst van de faculteit Techniek van de HvA.

Opleiding

De opleiding Engineering is breed ingestoken, met verdieping in werktuigbouwkunde (energietechniek, mechanisch ontwerpen, automatisering). Bedrijfsprocessen optimaliseren en een business ontwikkelen zijn ook onderdeel van het pakket. Je werkt 32 uur in de week met één dag school, terwijl je voor 40 uur wordt betaald. 

Benieuwd, of ken je iemand die hiervoor uitermate geschikt is? Bekijk hier hoe het werkt.