Datagedreven hoogspanningsstation voor toekomstbestendige energie

Reinoud Schaatsbergen • 15 juli 2020
0 comments
0 likes

Het gebruik van elektriciteit verandert en tegelijkertijd ligt er een vervangingsopgave voor meer dan honderd hoogspanningsstations binnen tien jaar. Een uitstekende kans om innovatief te werk te gaan, dacht Croonwolter&dros.

Het ingenieursbureau heeft de tender van netbeheerder TenneT gewonnen om als Proof of Concept twee modulaire hoogspanningsstations te ontwerpen en bouwen. Dit project moet aantonen dat de stations versneld vervangen kunnen worden.

Tech Accelerators is aangehaakt bij de tender om de digitale strategie te versterken. De partij verzamelt relevante data in een dashboard, zodat zowel TenneT als Croonwolter&dros deze kunnen gebruiken tijdens het ontwerpen en onderhouden van de stations. 

Nog een voordeel aan de datagedreven aanpak is dat TenneT op afstand kan bepalen of een veld onderhoud of vervanging behoeft. Zo zijn inspecties niet (of minder) nodig en hoeft een veld niet tijdelijk uit bedrijf genomen te worden. 

De innovatieve aanpak van het jonge Tech Accelerators helpt industriële bedrijven in de transitie naar een meer flexibele werkwijze. Benieuwd:? Lees hier meer over het bureau.