Slimme technologie helpt samenkomst bij evenementen

Reinoud Schaatsbergen • 25 juni 2020
0 comments
0 likes

Kan technologie grote groepen mensen veilig samen laten komen? Dat onderzoeken TNO en de gemeente Amsterdam, in samenwerking met de Johan Cruyff ArenA, het Rijksmuseum en theater- en musical producent Stage Entertainment.

Dit wordt onderzocht in proeftuinen in en rond deze evenementlocaties. Er wordt achterhaald hoe een groeiend aantal bezoekers veilig en prettig kan reizen naar onder andere evenementen door het inzetten van bestaande en nieuwe technologische innovaties. Uiteindelijk doel is dat hierdoor evenementen eerder kunnen plaatsvinden, zodat het economisch herstel versneld kan worden.

Er wordt ook onderzocht hoe slimme toepassingen in combinatie met data kunnen helpen de samenleving open te stellen, bijvoorbeeld door looproutes in de stad te optimaliseren. Iets soortgelijks werd gedaan door TU Delft, die een Social Distancing Dashboard van onder andere Amsterdam ontwikkelde.

Lees meer over het initiatief op de website van TNO.

 

PS: hoe zou slimme technologie verder kunnen meehelpen aan de uitdagingen van vandaag de dag? We hebben de corona-app al vaker horen vallen, maar wat zijn andere innovaties die je recent hebt langs zien komen, of waar je zelf aan meewerkt? Laat het ons weten in de comments.