'Ook na corona zal maatschappij transitie maken naar nieuwe technologie'

Reinoud Schaatsbergen • 12 juni 2020
0 comments
0 likes

De Dutch Technology Week, die dit jaar voor het eerst geheel digitaal plaatsvindt, blijft een noodzakelijke functie uitvoeren, ook na de coronacrisis. Dat zegt Gerard Zwartkruis, directeur Bedrijven bij Rabobank Regio Eindhoven, dat dit jaar hoofdsponsor is van het event. Volgens hem is het event een manier om 'groei te stimuleren in een vitale leefomgeving'.

"Je moet steeds nieuwe mensen enthousiast krijgen - en houden - om te werken in high-tech, Medtech en agrifood technologie, in onze prachtige maakindustrie", aldus Zwartkruis. De directeur geeft aan dat het vooral in deze sector belangrijk is om te blijven werken aan de kennis van jongeren. Reden daarvoor, denkt Zwartkruis, is omdat we ook na de coronacrisis als maatschappij naar transities blijven snakken.

"Bijvoorbeeld in de medische sector, want we kunnen er zeker van zijn dat er nog een pandemie komt na corona", aldus Zwartkruis. "Dat toont wel de enorme behoefte aan nieuw talent en daar is de Dutch Design Week een geweldig instrument voor."

Paul van Nunen, directeur Brainport Development, voegt daar aan toe: "Zelfs nu, middenin coronatijden en een zware economische crisis, zijn er voldoende banen te vinden in de technologische sector. Transities zijn er om te blijven." Van Nunen benadrukt hiermee dat de noodzaak voor technologisch talent niet een langetermijndoel is.

 

PS: wat is jouw ervaring op de banenmarkt in de techsector? Ben je gemakkelijk aan je baan gekomen, of is de werkelijkheid weerbarstiger? Laat het weten in de comments.