Opvallende nieuwe functie van Twitter

Reinoud Schaatsbergen • 12 juni 2020
0 comments
0 likes

Twitter is op 11 juni gestart met het testen van een nieuwe functie, die gebruikers aanzet om een artikel eerst te lezen voordat ze het artikel tweeten. Dat liet het bedrijf weten in deze tweet.

De functie doet weinig meer dan een melding geven als een gebruiker een artikel retweet. In de melding wordt gevraagd of de gebruiker het artikel eerst wil openen. Twitter wil met de functie 'geïnformeerde discussies promoten'. 

In een aanvullende tweet laat Kayvon Beykpour, productleider van Twitter, weten dat het viraal gaan van tweets 'krachtig, maar soms gevaarlijk' kan zijn, zeker als mensen niet lezen wat ze delen.

De functie van Twitter valt op omdat het een reactie lijkt te zijn op enerzijds het vele (nep)nieuws dat verspreid wordt over 5G en het coronavirus, maar ook na een aanvaring met president Donald Trump. Met de functie lijkt Twitter op een objectieve wijze te willen bijdragen aan wereldwijde maatschappelijke kwesties.

Het is nog niet bekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is. Op dit moment kunnen alleen Android-gebruikers de functie zien.