Nieuwe technologie steriliseert lucht en doodt virussen

Reinoud Schaatsbergen • 8 juni 2020
0 comments
0 likes

In samenwerking met de Universiteit Twente heeft het bedrijf Virobuster een technologie ontwikkeld die binnenlucht steriliseert. Zo doodt het virussen, bacteriën en schimmels. De technologie is al jaren in ontwikkeling en wordt op dit moment al gebruikt bij Unilever en McDonald's.

De technologie van Virobuster is in binnen- en buitenland getest. Lucht wordt door één doorgang geleid, waar het honderd procent gesteriliseerd wordt. Daardoor is de technologie geschikt voor onder andere productieruimten en slachthuizen. Volgens Virobuster gebruikt de technologie ook geen chemicaliën of andere schadelijke eigenschappen voor mens en dier. Kers op de taart is dat de technologie maar één keer per jaar onderhoud nodig heeft.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Als de technologie werkt zoals Virobuster zegt, waar het naar lijkt gezien de certificaties en tests in samenwerking met laboratoria, dan is het een grote aanwinst in de strijd tegen onder andere het coronavirus.

Coronaproof gebouwen

Voor meer informatie over hoe de technologie werkt, zie deze folder. Ook heeft Virobuster onlangs een factsheet gemaakt voor coronaproof gebouwen, specifiek gericht op schone lucht.