Open P-TECH onderwijsplatform behandelt AI en cloud computing voor jongeren

Reinoud Schaatsbergen • 26 mei 2020
0 comments
0 likes

Recent kondigde IBM tijdens de Think Digital-conferentie de lancering van het digitale onderwijsplatform Open P-TECH aan. Dit platform richt zich op werkplekleren en digitale vaardigheden voor docenten en 14- tot 20-jarige leerlingen.

"Aangezien de pandemie de digitale transformatie versnelt, moeten nieuwe manieren van leren gelijke tred houden als we alle jongeren willen voorzien van vaardigheden die relevant zijn voor het digitale tijdperk en de markt", aldus Ginni Rometty, IBM Executive Chairman, tijdens de conferentie.

Open platform

Het Open P-TECH platform is, zoals de naam doet vermoeden, gratis te gebruiken. Op het platform worden trainingen gegeven op gebied van AI, cloud computing en cyberbeveliging, alsook voor professionele competenties. Ook biedt het platform online webinars over diverse onderwerpen op de werkplek en activiteiten die studenten in de zomer kunnen ondernemen. 

De inhoud van Open P-TECH is in het Engels, Portugees en Spaans beschikbaar. Het platform is nu beschikbaar voor studenten en docenten wereldwijd. Registreer hier.