'Diversiteit in techbedrijven enorm belangrijk'

Reinoud Schaatsbergen • 29 april 2020
0 comments
0 likes

"De impact die technologie op onze maatschappij kan hebben, is enorm". Zo begint een interview met Ingelou Stol, werkzaam voor High Tech Campus Eindhoven en oprichter van Female Tech Heroes, een evenement dat in verband met de coronamaatregelen van juni naar december is uitgesteld. In het interview op TechGirl.nl gaat Stol in op het belang van diversiteit bij techbedrijven. Niet alleen op de werkvloer, juist vooral voor de output.

Stol benoemt dat diverse teams het meest innovatief zijn, iets wat in het verleden herhaaldelijk is uitgewezen. Met Female Tech Heroes wil Stol rolmodellen in de spotlights zetten zodat die diversiteit gestimuleerd wordt. Want, zo pleit Stol, diversiteit binnen een bedrijf creëert ook technologie die divers is. Iedereen heeft namelijk zijn eigen vooroordelen waar we ons niet altijd bewust van zijn en die kunnen in algoritmes sluipen. In een sector waar nog steeds vooral mannen werken, is het belangrijk ons daar bewust van te zijn.

De rol van gender in ICT

Recent schreven we op Top in Technologie over de rol van gender in ICT, een onderwerp dat in een blog door Pernilla Bergmark werd aangehaald. Daarin schreef ze over haar eigen ervaringen in de techsector. Ook gaf ze tien tips voor de vrouwelijke young professional in de ICT.

 

PS: hoe staat het met de diversiteit in het (tech)bedrijf waar jij werkt? Is daar beleid voor, of wordt er rekening mee gehouden? Laat het weten in de comments.